IDENTIFIKOVANO 27 LICA KOJA SU BILA U KONTAKTU SA ŽENOM IZ BRČKOG KOJA JE POZITIVNA NA KOVID-19

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je danas na konferenciji za medije nakon sastanka užeg dijela Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta da je juče potvrđen pozitvan nalaz za još jedno lice na virus korona. “Kao što smo već rekli radi se o ženskoj osobi koja je sa mjestom prebivališta u Špionici, opština Srebrenik. Zahvaljujući Policiji Brčko distrikta BiH identifikovano je 27 lica koja su bila u kontaktu sa navedenom osobom i njima su izdate mjere izolacije od strane Inspektorata. Situacija i po pitanju ovog žarišta je pod kontrolom što je najvažnije. Vrši se epidemiološka obrada svih ovih kontakata”, rekao je Milić.

On je pojasnio da Štab za zaštitu i spašavanje radi na identifikovanju što šireg obuhvata lica za koja se sumnja da mogu na neki način biti zaraženi ili su bili u kontaktu sa određenim licima koja su bila u kontaktu sa onima za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom korona.

“Ovakav širi obuhvat izolacije ljudi je korisniji nego da se to radi postepeno i na taj način nam neko ko je potencijalno zaražen neće ostati nepokriven ovim mjerama”, rekao je Milić.

On je istakao da će sutra biti sagledana nabavka aparata za testiranje na korona virus.

“ Nadamo se da bi on u narednih dan ili dva mogao da bude dostupan jer je riječ o hitnoj nabavci i onda ćemo moći da vršimo pojačano testiranje lica”, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Milić je još jednom apelovao na sve sugrađane da bez potrebe ne napuštaju svoje domove, da maksimalno izbjegavaju socijalne kontakte, a samim tim mogućnost da budu zaraženin ili prenesu zarazu svedu na najmanju moguću mjeru.

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.