IZDATA UPOTREBNA DOZVOLA ZA BRČANSKU ZAOBILAZNICU

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Edin Zaimović rekao je da je ovo Odjeljenje danas izdalo upotrebnu dozvolu za obilaznicu oko Brčkog, što praktično znači da će prestati ograničenja koja su od privremenog puštanja ovog najznačajnijeg infrastrukturnog objekta na području distrikta 12.jula 2019.godine u saobraćaj , važila.

U nizu loših vijesti donosimo jednu dobru koja se tiče završetka projekta obilaznice oko Brčkog. S radošću mogu konstatovati da smo mi danas izdali odobrenje za upotrebu u punom kapacitetu obilaznice. Izvođač ovih radova , preduzeće “I G” iz Banjaluke su kao vrlo odgovorna institucija završili svoj posao u roku, nama dostavili izvještaj na osnovu koga smo mi danas izdali upotrebnu dozvolu za obilaznicu”, naglasio je Zaimović.

On je naglasio da preduzeće koje je vršilo stručnu ekspertizu izvedenih radova, “IG” iz Banja Luke nije imalo ni jednu primjedbu na izvedene građevinske radove.

Govoreći o puštanju u upotrebu zaobilaznice u punom kapacitetu, Zaimović je naglasio da je to teoretski moguće već danas, ali da će se na taj potez sačekati još nekoliko dana dok Javno preduzeće “Putevi” ne uradi potrebnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Izgradnja zaobilaznice oko Brčkog počela je krajem septembra 2015. godine. Duga je 18,8 kilometara . Izgradnja je finansirana kreditom EBRD- u iznosu od 28,5 miliona evra. Prema ponudi izvođača radova građevinska cijena ovog objekta bila je 24,5 milona evra, ali je zbog dodatnih radova porasla na oko 28 miliona evra, što je sa troškovima nadzora značajno poskupilo cjelokupni projekat pa su nedostajućih 2,5 miliona evra obezbijeđeni iz budžeta Brčko distrikta.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.