DAN OSLOBOĐENJA BRČKOG – 7. APRIL BEZ JAVNOG OKUPLJANJA

Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Brčko distrikta zbog sitaucije nastale pandemijom korona virusa, ove godine neće na uobičajen način obilježiti 7. april – Dan oslobođenja Brčkog u Drugom svjetskom ratu, saopšteno je danas iz brčanskog SUBNOR-a.

Poštujući naredbu Kriznog štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta o zabrani okupljanja, SUBNOR je donio odluku da na taj dan dvočlana delegacija posjeti Partizansko groblje u Brčkom i položi vijenac na spomen kosturnicu.

Predsjednik SUBNOR-a Brčko distrikta Janko Vuković rekao je da je ove godine bilo planirano sveobuhvatnije obilježavanje ovog značajnog datuma, na koje su bile pozvane brojne delegacije antifašističke orjentacije iz više gradova u državama našeg okruženja.

“Niko nije mogao očekivati ovakav slijed događaja u vezi sa pandemijom virusa korona, pa ćemo ove godine obilježavanje Dana oslobođenja Brčkog svesti na mjeru primjerenu trenutnoj situaciji. Nadam se da ćemo iduće godine moći da realizujemo zacrtani plan”, rekao je Vuković za Hit televiziju.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.