DVA LICA IZ PEŠKIRA PREKRŠILA NAREDBU O IZOLACIJI

Prema podacima Policije Brčko distrikta BiH, tokom proteklih 48 sati policijski su zaprimili ukupno 77 prijava, a izvršeno je ukupno 399 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 382 pronađeno na adresi, dok 17 nije, a uručeno je ukupno 52 rješenja o izolaciji.

Lica M.A. i T.A. iz zaseoka Peškiri, koja se nalazi u karantinu, prekršila su Naredbu Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH. S tim u vezi policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimali neophodne mjere i radnje, ostvarivši kontakt s policijskim službenicima Policijske stanice Čelić i zdravstvenim radnicima JZU, što je za epilog imalo zdravstveno zbrinjavanje pomenutih lica.

Na izletištu u Islamovcu, policijski službenici su  zatekli sedam lica i to Č.M., M.Č., V.S., R.S., L.S., B.A. i K.E, koji su nastanjeni u Brčko distriktu BiH. Sva lica će zbog nepostupanja po odluci nadležnih organa biti sanckionisana, a prekršajni nalog izdat je i licu M.S. rođenom 1998, koji je prekršio Naredbu o zabrani kretanja

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.