PUTIN: VRHUNAC EPIDEMIJE JE PRED NAMA

Vrhunac zaraze Kovid-19 u Rusiji tek će da uslijedi, ali su vlasti i medicinske službe pomogli da se njena stopa uspori, rekao je danas predsjednik Vladimir Putin.

“Kao što stručnjaci kažu, vrhunac stope zaraze tek treba da uslijedi, a sada je potrebno da uradimo sve što možemo da ublažimo taj vrhunac, da skratimo njegov period, kada se bilježi najveći broj novih infekcija”, rekao je Putin na sastanku sa ruskim zvaničnicima.

On je dodao da je situacija i dalje teška i da virus, nažalost, nastavlja da se širi ne samo u Moskvi, nego i u svim ostalim regionima, prenio je “Sputnjik”.

“Zahvaljujući preventivnim mjerama, uspjeli smo da usporimo proces, ali, nažalost, zaraza je zabilježena u svih 85 regiona Ruske Federacije, čak i ako govorimo o malim brojevima”, rekao je Putin.

On je napomenuo da je potrebno pratiti primjer regiona koji su pokazali da su preduzeli najefikasnije mjere u borbi protiv virusa.

Komentarišući napore ruskih naučnika da naprave vakcinu protiv virusa korona, ruski predsjednik je naglasio da je “ogromna odgovornost” na ljudima koji rade na tome.

/Srna/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.