PROTEST ZBOG OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE ZA UBISTVO ALEKSANDRA PANTIĆA

U Bijeljini je danas održan protest zbog oslobađajuće presude Okružnog suda za dvojicu osumnjičenih u slučaju ubistva navijača Partizana Aleksandra Pantića /30/ u septembru 2018. godine.
Sestre ubijenog Pantića, Danijela i Aleksandra i navijači Partizana, ostavili su vijenac i drveni krst ispred zgrade Okružnog tužilaštva Bijeljina na čiji su rad ogorčeni, a okupljeni na trgu izvikivali su ime ubijenog i tražili pravdu za njegove ubice.

Porodica i prijatelji očekuju da će pritisak javnosti pomoći u njihovoj borbi za pravdu i kažnjavanje ubica.

Sestre su rekle novinarima da Pantić nije ubijen u dogovorenoj tuči navijača nego u napadu iz zasjede navijača Crvene zvezde u kojem su koristili metalne šipke i drvene palice, zbog prethodnog sukoba oko brisanja navijačkih grafita u gradu.

- Ako ovo brutalno ubistvo ostane nekažnjeno, to će biti dokaz selektivne pravde i drugo ubistvo mog brata za koje su odgovorne pravosudne institucije – poručila je Pantićeva sestra Danijela, tvrdeći da je loš rad tužilaštva doveo do oslobađajuće presude.

Aleksandra Pantić je izjavila da je porodica pružila povjerenje tužilaštvu i da su oni izigrali i njihovo i povjerenje svih građana Republike Srpske, te je optužila tužilaštvo za “nerad, traljavu istragu, skrivanje dokaza i namiještanje svjedoka”.

Marko Zarić /23/ i Petar Bujinović /23/ iz Bijeljine oslobođeni su 20. maja optužbi za ubistvo Aleksandra Pantića.

/ATV/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.