BRČKO: PRODUŽEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA TEŠKU KRAĐU

Internacionalna policijska asocijacija za Brčko distrikt najoštrije osuđuje svaki oblik blaćenja i omalovažavanja policijskih službenika od strane pojedinaca i grupa, koji plasiraju neistine u radu Policije i njen doprinos u borbi protiv širenja pandemije kovida-19.

U svom saopštenju za javnost IPA tvrdi kako pojedinci i grupe tendenciozno konstatuju da je Policija samo radila svoj posao i da su zbog toga najbolje i plaćeni od svih agencija za sprovođenje zakona u BiH, te da uživaju i druge beneficije koje druge agencije nemaju.

Odgovarajući na takve konstatacije, iz Ipe ističu da bez pomoći Policije radnici Pododjeljenja za javno zdravstvo sa svojim kapacitetima ne bi mogli odgovoriti ovom zadatku na adekvatan način. Takođe napominu, da su u ostalim sredinama to isključivo radile druge institucije.

„U cilju da opšta javnost u Brčko distriktu BiH i šire, ne stekne pogrešnu predstavu o tome da su policijski službenici u Brčkom najbolje plaćeni od svih drugih kolega u BiH, odlučno i argumentovano demantujemo takve dezinformacije. Prava istina je da i Policija dijeli sudbinu ekonomsko-finansijskog sistema Distrikta, te da su njena primanja u skladu s ostalim korisnicima budžeta i nisu jedinstvena, kako pojedinci tvrde“, navodi se u saopštenju Internacionalne policijske asocijacije za Brčko distrikt.

 

rtv HIT

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.