BRČKO: PREDSTAVLJENA STUDIJA TURISTIČKE SIGNALIZACIJE

Studija turističke signalizacije za područje distrikta, čiji je cilj promocija njegovih turističkih i kulturno-istorijskih potencijala, predstavljena je danas na Ekonomskom fakultetu u Brčkom.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je novinarima da je ova studija pozitivan stimulans za organizaciono uređenje oblasti turizma, što podrazumijeva formiranje posebnog pododjeljenja za turizam i trgovinu.

“Nadam se da je ovo samo uvod u tu vrstu priče i da ćemo vrlo brzo doći do formiranja pododjeljenja za turizam i trgovinu, a onda kroz njegove aktivnosti ostvariti napredak turizma na području Brčkog jer potencijala, svakako, ima. To je pokazao i ovaj projekat”, istakao je Milić.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Lazar Radovanović napomenuo je da je studija prva faza projekta “Mapiranje društveno-istorijskih i turističkih objekata u distriktu”, koji fakultet radi u saradnji sa NJemačkim društvom za međunarodnu saradnju /GIZ/ i uz podršku Vlade distrikta.

Rukovodilac projekta Stevan Stević istakao je da je u okviru ove studije urađeno istraživanje turističkih atrakcija, njihov izbor i mapiranje u aplikaciji “Gugl mape”.

“Izdvojili smo 33 objekta za koje smo, u ovoj etapi, ponudili način mapiranja u `Gugl mapi` i signalizacije koja će kasnije biti fizički postavljena. Imamo i listu potencijalnih, koju čini oko 140 objekata i lokaliteta”, pojasnio je Stević.

Šef vladinog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je da je Studija temelj na osnovu kojeg će Odjeljenje nastaviti da radi na razvoju turizma, te da će obezbijediti sredstva potrebna da se obilježe svi turistički potencijali u distriktu.

 

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.