JEDANAESTOG JULA U BRČKOM ĆE BITI ORGANIZOVANA MIRNA ŠETNJA ZA SREBRENICU

Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja iz Brčko distrikta će u subotu 11. jula organizovati mirnu šetnju kroz centar  Brčkog, te mini marš od Gornjeg Rahića do Brčkog, kako bi na taj način odali počast onima koji su 1995. godine ubijeni u Srebrenici.

” Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Brčaci ove godine neće učestovati u Maršu mira od Nezuka do Potočara ali će mirnom šetnjom organizovanom u našem gradu odati počast prema svim žrtvama genocida koji se desio 1995. godine u Srebrenici” istakao je Admir Karalić predsjednik ovog kluba.

” Učesnicima mirne šetnje u Brčko će se pridružiti i učesnici iz Gornjeg Rahića koji će u jutarnjim satima pješke krenuti prema gradu kako bi na taj način odali počast onima koji su stradali u julu 1995. godine u Srebrenici“ dodao je Karalić

Hazim Musić podpredsjednik ovog udruženja pozvao je druga udruženja i pojedince da se pridruže ovoj šetnji, te da mirno i dostojanstveno odaju počast ubijenim u Srebrenici.

Organizatori mirne šetnje su istakli da su preduzeli sve bezbijednosne mjere, ali su pozvali sve učesnike da se  pridržavaju epidemioloških preporuka.

Mirna šetnja za Srebrenicu u  Brčkom će se organizovati u subotu 11. jula sa početkom  u 10 sati.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.