SUD ODBIO PRIJEDLOG ZA PRITVOR KORJENIĆU

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Brčkom odbio je prijedlog Tužilaštva distrikta da se odredi pritvor Ameru Korjeniću (47), službeniku vladine Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, koji je osumnjičen za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Pritvor osumnjičenom, koji je uhapšen prije dva dana u akciji kodnog naziva “Čestica”, predložen je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, zbog opasnosti da će uticajem na svjedoke osumnjičeni ometati krivični postupak.

Tužilaštvo vodi istragu protiv Korjenića zbog sumnje da je, postupajući kao stručni referent u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom od više lica zahtijevao novac da bi preduzeo službene radnje.

„Sumnja se da je većem broju lica obećao dodjelu ili legalizaciju državnog zemljišta tvrdeći da su njegove radnje zakonite, da treba samo da mu predaju novac, a da će im on sve završiti i kao dokaz o vlasništvu predati izvode iz zemljišnih knjiga na njihovo ime“, ističe se u saopštenju glavnog tužioca Brčko distrikta.

Tužilaštvo podsjeća da je Korjenić početkom jula pred Osnovnim sudom optužen i za krivično djelo prevare.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.