У ВИЈЕЋНИЦИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА У ДИСТРИКТУ

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић данас су у Градској вијећници организовали пријем за ученике генерације основних школа у Дистрикту.

Градоначелник је честитао свим ученицима генерације на оствареном успјеху и пожелио да таквим темпом наставе и у свом даљем школовању, а Влада ће их, како је казао, засигурно наставити подржавати.

Османовић је истакао да се ученицима генерације треба указати част и пажња јер, како је нагласио, то су заслужили својим учењем и понашањем.

„Њихов остварени успјех омогућиће да се на подручју Дистрикта упишу у средњу школу коју желе. Такође, Влада је припремила и новчану награду од 300 КМ за сваког ученика генерације, али и мале симболичне поклоне које су данас добили. Ми ћемо их пратити и у наредном периоду и приликом завршетка средње школе биће им омогућено бесплатно становање у студентским домовима, наравно уколико наставе овим темпом да уче. Имаће и студентске стипендије што ће им свакако омогућити даље школовање“, казао је Османовић.

Рафаела Јагатић је ученица генерације из Десете основне школе Бијела и каже да јој је велика част и задовољство што се налази међу најбољим ученицима и да се нада да ће тако бити и у будућем школовању.

„Захваљујем се градоначелнику и шефу Одјељења за образовање што су нас угостили и размијенили с нама неколико лијепих ријечи. Млади треба да вјерују у себе и све што замисле и желе, тада могу и да остваре“, казала је Рафаела.

И Харис Мемишевић је један од ученика генерације који долази из Седме основне школе Горњи Рахић. Он је поручио будућим генерацијама да се труд и напоран рад исплати и да је битно константно улагати у себе.

Ученици генерације су и: Катарина Станишић из Прве основне школе Брчко, Марко Николић из Друге основне школе Брчко, Aјла Равкић из Треће основне школе Брчко, Ања Пудић из Четврте основне школе Брчко, Ајла Хаџовић из Пете основне школе Брчко, Сејдо Хуремовић из Шесте основне школе Брезово Поље, Амина Карибашић из Девете основне школе Маоча, Ивана Гргић из Једанаесте основне школе Зовик и Адна Авдић из Петнаесте основне школе Шаторовићи.

 

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.