АРЛОВ ЗАХВАЛИО МИЛИЋУ ЗА ПОМОЋ ИЗГРАДЊИ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА ЗА ДЈЕЦУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић примио је у свом кабинету Милорада Арлова, предсједника Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије, поводом донације Кабинета градоначелника Брчко дистрикта БиХ у износу од 10 000 КМ, за завршетак изградње Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

„Задовољство ми је да сам данас био у прилици да се поново видим са господином  Арловом, човјеком који је показао изузетну хуманост и у своје име и име свих нас који осјећамо емпатију и солидарност са страдањима људи, а нарочито дјеце на КиМ. Ово није први пут да наша средина учествује у оваквим акцијама, не само на простору  КиМ, већ и у региону. Ово је више симболички чин да одавде упутимо изразе подршке дјеци на КиМ, да опстану и остану на својим огњиштима. Желио бих да се захвалим свима који су кроз институције власти Брчко дистрикта БиХ подржали приједлог Канцеларије градоначелника јер су ово средства која су била предвиђена у ребалансу буџета“, рекао је након састанка градоначелник Брчког, Синиша Милић.

Он је истакао да је ово уједно и начин да се изрази захвалност, како је навео, на свему што је Република Србија учинила у протеклим годинама.

„Подсјетићу да је захваљујући донацији Републике Србије, а посредством Владе Републике Српске у Брчко стигло милион конвертибилних марака за изградњу обданишта у Брчком, које се приводи крају, а које ће, надам се, у овој години бити пуштено у рад“, закључио је Милић.

Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије, истакао је да је Брчко 23. локална заједница у БиХ (РС) која је укључена у пројекат изградње Дневног центра, те да је до сада прикупљено нешто мање од 200 000 евра, а недостаје још 80 000 евра да буде завршено.

„Дошао сам да се захвалим градоначелнику за изузетну помоћ. Ријеч је о великом пројекту на којем радимо, а који је пандемија успорила. Вјерујем да ће до краја године бити готов. Позвао бих овим путем и остале локалне заједнице као и све који су у могућности да помогну да изградимо Дневни центар. Овим путем се захваљујем и брчанској „Просвјети“ која је прошле године учествовала у пројекту којим смо угостили дјецу са Косова и Метохије у Брчком. Овај пројекат је ове године одгођен због пандемије и у зависности од ситуације реализоваћемо га за васкршње празнике сљедеће године или у мјесецу јуну“, додао је Арлов.

Он је најавио у октобру и новембру ове године хуманитарну акцију путем хуманитарног броја те путем средњих и основних школа која ће имати за циљ, осим прикупљања средстава за изградњу центра, и прикупљање средстава за пакетиће за дјецу КиМ за божићне и новогодишње празнике.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.