PSR ЛАБОРАТОРИЈА У БРЧКОМ АКТИВНО РАДИ, НЕОПХОДНО АНГАЖОВАТИ ДОДАТНО СТРУЧНО ОСОБЉЕ

PSR лабораторија у Брчком званично је почела са радом од понедјељка и смјештена је у просторијама бившег кина „Ослобођење“ у Брчком.

Шефица Пододјељења за јавно здравство Владе Брчко дистрикта БиХ др Анђа Николић рекла је да се тренутно у лабораторији, поред стручног особља, налазе и консултанти који помажу и прате рад како би након обуке у Брчком запослени могли самостално обављати  послове.

„Капацитет лабораторије је око 40 тестова у једном циклусу, а кад се сва екипа ухода, онда ће то моћи да буде и два пута дневно. Морам нагласити да, уколико се у Скупштини Брчко дистрикта БиХ не усвоји нови организациони план Пододјељења за јавно здравство, нећемо моћи да идемо са  дужим радним временом нити ћемо моћи оволико да радимо. Нажалост, у том случају лабораторија ће морати да прекине с радом. Уколико не будемо у прилици да запослимо младе, нећемо моћи да издржимо нити ћемо моћи законски да радимо у једној оваквој лабораторији“, казала је Николић.

У склопу набавке апарата, Николић је казала, да је тражено 1000 PSR тестова и да је покренута набавка још 2000 тестова.

„Ми смо након набавке апарата одмах покренули и набавку још 2000 тестова и то смо резервисали и неће бити несташице. Сви узорци који се узму до 11.00 часова доносе се овдје, у лабораторију и они су увече завршени, односно узорци који су узети данас најкасније ће бити урађени сутра. Понављам, кључно је да морамо имати обучен кадар који је спреман да ове послове обавља како треба“, казала је Николић.

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.