MILIĆ: JOVICA SAVIĆ OSTAĆE DA ŽIVI U NAŠIM SJEĆANJIMA

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić uputio je telegram saučešća porodici Jovice Savića, koji je nakon kraće bolesti preminuo u 68. godini, naglasivši da njegova smrt predstavlja strašan udarac i nenadoknadiv gubitak.
“NJegov društveni angažman, energija sa kojom je učestvovao u traženju rješenja za izgradnju boljeg života svih stanovnika Brčkog u poslijertanoj izgradnji, najprije kao poslanika u prelaznoj Skupštini Brčko distrikta BiH, a kasnije kao aktiviste u mjesnoj zajednici Donji Brezik, ostaće upamćeni u ovoj lokalnoj zajednici”, istakao je Milić.

Iako na veoma odgovornoj vojnoj dužnosti, naveo je Milić, Jovica je i najtragičniji period u novijoj istoriji ovih prostora, građanski rat u BiH, prošao neukaljana obraza o čemu svjedoče njegova brojna prijateljstva među pripadnicima svih naroda u Brčkom, a i znatno šire.

Milić je naglasio da Jovicu Savića nije napuštao sportski entuzijazam do posljednjeg dana, te da je i kao sportski radnik pružio nemjerljiv doprinos afirmaciji Brčko distrikta.

“Svako ode kad bude zaboravljen. Ubijeđen sam da će Jovica živjeti u našim sjećanjima i pričama. To je najmanje što mi možemo da učinimo”, naglasio je Milić, uputivši saučešće porodici u ime Vlade Brčko distrikta i lično ime.

U Brčkom je noćas u 68. godini, nakon kraće bolesti, preminuo Jovica Savić, bivši komandant Drugog pješadijskog bataljona Prve posavske brigade, poslanik u prelaznoj Skupštini Brčko distrikta BiH i ugledni sportski radnik.

Jovica Savić biće sahranjen u nedjelju, 9. avgusta u 13.30 časova na groblju Šumari u Brčkom, a u 11.00 časova biće održana komemoracija u brčanskom Domu kulture.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.