BiH: ISPORUČENO 4800 TESTOVA ZA DETEKCIJU VIRUSA KORONA

Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara isporučilo je nadležnim institucijama 4800 pi-si-ar /PCR/ testova za detekciju virusa korona koje je donirala kineska Šangaj “Fosun fondacija” u vrijednosti od 34.080 dolara, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu isporučeno je 2827 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1733 testa i Pododjeljenju za javno zdravstvo Brčko distrikta isporučeno je 240 testova.

U saopštenju se precizira da su testovi podijeljeni s ciljem realizacije Sporazuma o donaciji, zaključenog između Šangaj “Fosun fondacije” i Ministarstva civilnih poslova, zaključenog 8. jula.

Juče je isporučeno 4.800 testova za detekciju na osnovu izdatog rješenja o saglasnosti za uvoz i korištenje “kovid 19 RT-PCR kitova”, humanitarnog karaktera, koje su izdali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvo zdravstva FBiH i Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, a u skladu sa odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje, navodi se u saopštenju.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.