ROGIĆ: POVEĆATI IZNOS BORAČKOG DODATKA

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ traži da iznos boračkog dodatka za sve demobilisane borce koji su bez redovnih mjesečnih primanja bude povećan sa 1,60 KM na pet KM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava, izjavio je Srni predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić.

Rogić je naveo da Predsjedništvo BORS-a zahtijeva i uplatu radnog staža za sve borce koji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju, kao i zaseban i izdvojen status za BORS, te povećanje lične i porodične invalidnine.

“Predsjedništvo BORS-a osnažilo je svoj zaključak iz 2017. godine kojim se odbacuje bilo kakav zahtjev Asocijacije `Stvaraoci Republike Srpske` za ostvarivanje prava kroz Zakon o pravima boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, rekao je Rogić nakon današnje sjednice Predsjedništva BORS-a u Pelagićevu.

On je najavio da će, ukoliko se do 21. septembra institucije Republike Srpske ne odazovu na zahtjeve BORS-a, Predsjedništvo donijeti odluku o radikalnijim mjerama za ostvarivanje tih prava.

Predsjedništvo BORS-a će zahtjeve, koji su utvrđeni na današnjoj sjednici u Pelagićevu, predati predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, Vladi Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.