STANIVUKOVIĆU ZABRANJEN ULAZAK U CRNU GORU U NAREDNIH GODINU DANA

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković pušten je nakon saslušanja u crnogorskoj policiji i do ponoći je trebalo da napusti Crnu Goru.

Stanivuković je napisao na “Instagramu” da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru u narednih godinu dana, ocijenivši da je svjedok kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava i vjerskih sloboda od režima Mila Đukanovića.

On je u petak prisustvovao litiji u Nikšiću.

Iz PDP-a je saopšteno da je hapšenje poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, koji je boravio na teritoriji Crne Gore, nevjerovatan presedan, kako u odnosima dvije zemlje, tako u praksi civilizovanog svijeta.

PDP navodi da je u Crnoj Gori ovim hapšenjem uniženo ljudsko pravo na kretanje, ali i sloboda misli i govora.

“Uniženo je pravo mogućnosti da politička ličnost izrazi svoje mišljenje i svoj stav, a koje se tiče istorije, morala i tradicije, ali i budućnosti naroda kojem pripada i koji predstavlja”, navodi se u saopštenju.

PDP je zatražio od MUP-a Crne Gore hitno puštanje na slobodu Stanivukovića, te diplomatsku reakciju ambasadora Crne Gore u BiH, a očekuje i diplomatsku reakciju predsjednika Narodne skupštine Srpske Nedeljka Čubrilovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ova stranka očekuje reakciju i od Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara i ministra Bisere Turković, “bez obzira na nacionalne i političke stavove”.

/Srna/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.