GRENEL POZDRAVIO NOMINACIJU VUČIĆA, HOTIJA I TRAMPA

Specijalni savjetnik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel pozdravio je nominaciju predsjednika SAD Donalda Trampa, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera samoproglašenog Kosova Avdulaha Hotija za Nobelovu nagradu za mir.

Grenel je na “Tviteru” podijelio pismo člana švedskog parlamenta Magnusa Jakobsona, koji je pokrenuo inicijativu za dodjelu Nobelove nagrade za mir potpisinicima vašingtonskog sporazuma, uz napomenu da je ovo duga nominacija predsjednika SAD za tu nagradu.

Član švedskog parlamenta Magnus Jakobson je ranije na “Tviteru” objavio nominaciju, koju je predao 9. septembra, a koju je Grenel retvitovao.

Jakobson je na “Tviteru” naveo da je ovu nominaciju uputio zbog zajedničkog rada na unapređenju mira i ekonomskom razvoju, dodajući da su trgovina i komunikacije važni temelji izgradnje mira u svijetu.

Trampa je ranije nominovao za Nobelovu nagradu norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede, koji je pohvalio američkog predsjednika za napore na rješavanju sukoba u svijetu.

/Srna/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.