VUČIĆ: ŽELIMO NAJBOLJE MOGUĆE ODNOSE SA BIH I MIR U REGIONU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Bosnom i Hercegovinom i poštovanje Dejtonskog sporazuma, te mir u regionu.

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnji sastanak sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji mu je prenio da “lider SDA Bakir Izetbegović ponovo najavljuje reviziju tužbe za genocid protiv Srbije i da Sarajevo ponovo prijeti ratom”, Vučić je rekao da to nije baš tako jednostavno i da je vidio izjave Izetbegovića, kao i mnoge druge.

On je rekao da je razumio šta Dodik želi i očekuje od Srbije, te poručio da će Srbija čuvati svoj narod.

Vučić je nazvao “glupostima i besmislicama” izjave kosovskog premijera Avdulaha Hotija o tome da će Priština primijeniti sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) tek pošto Srbija prizna Kosovo.

“Prištinska strana misli da postoji neka “nevidljiva sila” koja će na Beograd da izvrši pritisak, i da će da se dogodi ko zna šta, pa će doći do priznanja. Neka na to zaboravi”, poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, sramota je da niko na to ne reaguje i ne kaže da su to gluposti i besmislice.

On je podsjetio da je Priština po Briselskom sporazumu imala jednu jedinu obavezu, da formira ZSO, što nije učinila ni sedam i po godina kasnije.

/Srna/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.