ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗА РЈЕШАВАЊЕ ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА ДОЊЕГ БРЕЗИКА

Вишегодишњи проблем недостатка воде у једној од највећих брчанских мјесних заједница – Доњем Брезику биће ријешен реализацијом пројекта изградње цјевовода, у дужини од 600 метара.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и шеф Одјељења за комуналне послове Зоран Булатовић данас су обишли терен поводом почетка радова на овом пројекту вриједном 150.000 КМ.

„Ово насеље ће бити прикључено на градску водоводну мрежу тако да ће, уз локални водовод, имати и алтернативни начин снабдијевања водом. То значи да овдје неће више моћи да дође до нестанка воде. Ово је веома важан пројекат јер ће ријешити проблем водоснабдијевања за 5.000 становника Брезика“, рекао је градоначелник Брчког Синиша Милић.

Шеф Одјељења за комуналне послове у Влади дистрикта Брчко Зоран Булатовић истакао је да су се, након више година чекања, ове године стекли услови за реализацију пројекта.

„Значај пројекта је, осим снабдијевања водом, и то што је он почетак једног прстена који иде ка Горњем Брезику и што ће бити саставни дио главног транспортног цјевовода који је у фази одобравања од стране ЕБРД-а, односно задуживања и извођења радова и обезбјеђивања квалитетног снабдијевања свих приградских, а свакако и градских средина у Брчком“, додао је Булатовић.

Мјештанка Доњег Брезика Стана Стевић рекла је да ће нови цјевовод много значити за све становнике овог насеља.

„Ми у нашем домаћинству имамо свој бунар јер нисмо хтјели да ризикујемо да останемо без воде. Нови цјевовод нам много значи, као и нови асфалтни пут јер ствара боље услове за живот у овом дијелу Брчког“, истакла је Стана.

Рок за завршетак изградње цјевовода је двадесетак дана.

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.