ШТАБ ЗА ЗАШТИТУ И СПАСАВАЊЕ АПЕЛОВАО НА ПОШТОВАЊЕ НАРЕДБИ: МОГУЋЕ И РИГОРОЗНИЈЕ МЈЕРЕ

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ засједао је данас због погоршања епидемиолошке ситуације на простору Брчко дистрикта.

Штаб за заштиту и спасавање апеловао је на становништво и правне субјекте да, ради своје личне безбједности и заштите здравља, као и заштите здравља других људи, поштују мјере и наредбе Штаба о ношењу заштитне опреме, поштовања дистанце и коришћењу дезинфекционих средстава на начин како је то прописано.

Посебно се наглашава неопхопдност поштовања Протокола за одржавање наставе у вези са COVID-19 са свим приписаним мјерама те поштовања наредбе ношења маски на аутобуским стајалиштима гдје се окупља велики број људи.

Контролним органима је наложено да појачају инспекцијске и друге контроле. Подсјећамо да ће ступањем на снагу Закона о заштити становништва од заразних болести Брчко дистрикта БиХ санкције за кршење наредби, односно одредби закона бити знатно ригорозније.

Штаб за заштиту и спасавање ће у наредним данима вршити анализу епидемиолошке ситуације и, уколико буде било потребе, посегнути за радикалнијим мјерама.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.