POD VODOM CIJELO SELO KOD BELE PALANKE U PIROTSKOM OKRUGU

Pod vodom je cijelo selo Crvena reka kod Bele Palanke u Pirotskom okrugu, a od jutros se evakuišu ljudi i domaće životinje.

Predsjednik opštine Bela Palanka Gordan Miljković izjavio je da je jutros došlo do povećanja vodostaja rijeke Nišave u Beloj Palanci, sa sinoćnjih 1,6 na tri metra, što je dovelo do ogromnog izlivanja u Crvenoj Reci.

“Uz pomoć Sektora za vanredne situacije i građana uspeli smo da evakuišemo sve ljude koji su bili ugroženi i svu njihovu stoku”, rekao je Miljković za RTS.

On je naveo da je bilo veliko izlivanje i u selu Dolac, gdje je most ugrožen, a preko njega je zabranjen saobraćaj.

U gradskom dijelu opštine Bela Palanka poplavljeno je romsko naselje i oštećeno je gotovo 40 kuća, a Miljković je istakao da se trenutno radi na obezbjeđivanju privremenog smještaja za te ljude.

Poslije jučerašnjih poplava, u Dimitrovgradu i Pirotu od jutros je stanje bolje, jer se Nišava i njene pritoke na tom području polako povlače u korita.

U Leskovcu je poplavljena područja grada posjetio ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je istakao da po naređenju predsjednika Srbije Vojska Srbije pomaže ugroženim građanima.

“Mi smo danas u opštinama Vlasotince, Leskovac, u Žitorađi, gde god lokalne vlasti kažu da postoji potreba da se pomogne”, rekao je Stefanović novinarima u Leskovcu.

Direktor javnog preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović izjavio je da se očekuje da se danas i sutra spusti talas koji ide Nišavom i Južnom Moravom.

“Situacija se polako smiruje. Bilo je izlivanja bujičnih tokova u nezaštićenim delovima. To se sanira, situacija je potpuno pod kontrolom”, rekao je Puzović.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.