БРЧКО – ПРЕДСЈЕДНИК ПАРЛАМЕНТА ОБИШАО ЦЕНТАР ЗА ПРИЈАВУ ГРАЂАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић обишао је данас Оперативно-комуникациони центар за пријем позива грађана који желе да се вакцинишу, а који се налази у просторијама Црвеног крста у Брчком.

Предсједник Милић рекао је да грађани Брчког исказују велики интерес за процес имунизације, да ће сви захтјеви бити запримљени, те замолио грађане за стрпљење.

„Ова активност, коју заједнички спроводе Одјељење за здравство и остале услуге и Црвени крст, заиста функционише. Када је у питању надлежност Скупштине, имамо одличну сарадњу са Одјељењем за здравство. Ми смо и у буџету за 2021. годину обезбиједили око

3 000 000 КМ  буџетских резерви које су доступне Одјељењу за здравство ради финансирања њихових потреба у процесу борбе против епидемије вируса корона. Дио средстава ће бити издвојен и за привреду“, рекао је Милић.

Милић је истакао да Дистрикт чини све да процес имунизације тече како би требало, али и да не може утицати на све околности.

„Знате и сами да постоји проблем набавке вакцина кроз механизам Ковакса. То је нешто са чиме се суочава цијела БиХ. Ми за сада успијевамо да обезбиједимо одређене количине вакцина што кроз донације различитих донатора, што кроз минималне количине које пристижу кроз механизам Ковакса. Сигуран сам да ћемо врло брзо имати на располагању довољан број вакцина да би сви они који су заинтерeсовани добили вакцине“, напоменуо је Милић.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта БиХ Сеад Шадић подсјетио је да Влада Дистрикта на располагању има три врсте вакцина из Ковакс механизма и то 1.170 Фајзерових, 700 доза Астразенека, док је 1.000 доза донација Републике Турске.

„Одјељење, у наредном периоду, са 22. на 23. април очекује нову испоруку вакцина из Ковакс механизма. Очекујемо од држава ЕУ одређени број вакцина. Што се тиче директне набавке, Влада Дистрикта води телефонске разговоре са једним велепрометником око набавке 20 000 доза вакцина из Кине“, истакао је Шадић.

Секретар Црвеног крста Брчко дистрикта БиХ Денис Шехановић напоменуо је да је на бесплатан број за пријаву грађана за вакцинацију, од јуче, од када је број у функцији, до данас у 12.00 часова стигло 20 000 позива и напоменуо да ће се вршити категоризација грађана по којој ће се радити вакцинација.

Бесплатан инфо број на који се грађани могу пријавити за вакцинацију је 0800 31 004, а пријаве су могуће сваким радним даном у времену од 9.00 часова до 16.00 часова.

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.