BRNABIĆ: VEČERAS ILI UJUTRO SARAJEVU JOŠ 10.000 DOZA “ASTRA ZENEKE”

Vlada Srbije usvojila je danas odluku da donira dodatnih 10.000 doza vakcine “astra zeneka” Sarajevu, saopštila je premijer Srbije Ana Brnabić.

“Večeras ili sutra ujutro poslaćemo 10.000 vakcina Sarajevu da pomognemo našim komšijama i prijateljima da se bore protiv ovoga /epidemije virusa korona/”, rekla je Brnabićeva novinarima u Vladi Srbije.

Ona je poručila da će Srbija, koliko god bude moguće i u budućnosti nastojati da kontinuirano pokazuje solidarnost prema drugima.

“Ne možemo biti bezbjedni, dok cijeli region ne bude bezbjedan”, rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je je izjavila da joj je neizmjerno drago ako predstavnici privremenih institucija u Prištini zaista žele da ponovo počne dijalog, s obzirom na njihove ranije izjave da im razgovor sa Beogradom nije među prioritetima.

“To je najbolja moguća vest. Bile su ranije najave da to /premijeru Aljbinu/ Kurtiju nije prioritet, već mu je peta, šesta stavka na dnevnom redu… Drago mi je ako se njihov stav promenio, to je važno za bezbednost i stabilnost regiona”, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje da prokomentariše najave iz Prištine da će u dijalogu sa Beogradom učestvovati Aljbin Kurti, uz /predsjednika samoproglašenog Kosova/ Vjosu Osmani.

Na pitanje da li je i ona razmišljala da se priključi dijalogu, u tom slučaju, Brnabićeva je rekla da je glavni pregovarač Beograda predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a da ona ne bježi od učešća u razgovoru, ako bude potrebno.

“Ko će učestvovati u dijalogu, videćemo. Dijalog moderira EU, ako treba da učestvujem i ja, od toga ne bežim, kao ni od bilo kakve odgovornosti ili zadatka koje se stavlja pred mene kao premijerku Srbije”, rekla je Brnabićeva.

Ona je nakon konsultacija sa predsjednikom Skupštine Ivicom Dačićem i ministrom pravde Majom Popović navela da je odlučeno da se pokrene procedura za promjenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Tim povodom je dogovoreno da bi za desetak dana trebalo da bude održana sjednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj će biti predstavnici predledača ustavnih amandmana iz Ministarstva pravde i Vlade Srbije.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.