SITUACIJA NA SJEVERU KOSOVA MIRNA ALI PRISUTNE TENZIJE

Situacija na sjeveru Kosova je mirna, ali su prisutne tenzije i postoji strah od novih upada Rosu jedinica, javlja dopisnik Srne, dok iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici ističu da je ranjeni Srećko Sofornijević van životne opasnosti.
Tokom protekle noći nije zabilježen nijedan incidenat, ali je očigledno da su tenzije prisutne i da se sa sigurnošću ne može reći da će situacija ostati u granicama redovnosti, rekao je portparol Kosovske policije za region sjever Branislav Radović.
Svi putni pravci su prohodni pošto su juče popodne uklonjene barikade iz Bošnjačke mahale, prelaz iz južnog i sjeverni dio Kosovske Mitrovice i iz mjesta Rudare na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.
Nemir među stanovništvo unosi najava KPS-a o hapšenju petnaest osoba, među kojima su dvojica Srba sa sjevera Kosova, po jedan iz Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, i mogući pretresi lokacija na kojima žive.
Iz KPS-a je rečeno da po nalogu ministra unutrašnjih poslova u Prištini DŽeljal Svećla planiraju da u narednim danima uspostave kontrolne punktove na sporednim putnim pravcima koji preko planinskih vrhova Kopaonika i s druge strane prema Novom Pazaru uvezuju sjever sa centralnom Srbijom.
“Utvrđeno je da se krijumčarenje roba obavlja preko ilegalnih prelaza što je povod da se pripadnici KPS rasporede i na tim putnim pravcima i da zajedno sa pokretnim patrolama Kfora zabrane odvijanje saobraćaja tim putnim pravcima”, rečeno je Srni u KPS-u.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.