Najbolji sportisti Brčko distrikta BiH u 2021. godini Doris Živković i Almir Čolo

U organizaciji Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sinoć je u Domu kulture u Brčkom održana manifestacija „Izbor sportiste godine”.

Za najbolje sportiste u 2021. godini proglašeni su Doris Živković iz kik-boks kluba „Storm Gym“ i Almir Čolo iz OK „Mladost“, a za najbolji sportski kolektiv proglašen je ŽOK „Bimal Jedinstvo“.

Priznanje za najuspješnijeg sportistu s invaliditetom dobio je Mirko Tadić-Zečević iz SDI „Jedinstvo-Boće“. Najuspješniji sportista Atletike i ostalih grana sportova je Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba „Marathon“ Brčko, dok je priznanje za najuspješnijeg sportistu sportova na vodi uručeno Jasminu Klebiću iz Kajak-kanu kluba „Zaveslaj Brčko“.

Nagrada najuspješnije sportistkinje borilačkih sportova pripala je Jeleni Vasić iz „Taekwondo klub Brčko“, dok je Ivana Radović iz Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal Jedinstvo“ Brčko proglašena za najuspješniju sportistkinju dvoranskih sportova. Matej Franjić dobio je priznanje kao najbolji fudbaler Brčkog.

Najuspješnija mlada sportistkinja je Milica Vasić iz „Tekvando klub“ Brčko, a Danis Avdić iz Atletskog kluba „Cross“ Brčko dobio je priznanje za najuspješnijeg mladog sportistu. Najzaslužniji sportski kolektiv za razvoj Atletike i ostalih grana sporta proglašen je Atletski klub „Cross“ Brčko.

Nagradu za najzaslužniji sportski kolektiv za razvoj sporta na vodi dobio je Kajak-kanu klub „Zaveslaj Brčko“. Najuspješniji klub borilačkih sportova je „Taekwondo klub Brčko“, dok je najuspješniji klub dvoranskih sportova Odbojkaški klub „Mladost“ Brčko.

Priznanje najuspješnijeg fudbalskog/nogometnog kluba uručeno je Ženskom fudbalskom klubu „Lokomotiva“ Brčko. Najuspješniji omladinski pogon je Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko, dok je sportski događaj godine bio Međunarodni malonogometni Bajramski turnir Brčko distrikt BiH.

Priznanje je uručeno i odbojkašu Arminu Mustedanoviću za promociju Brčko distrikta BiH u svijetu.

Priznanje za najboljeg sportskog novinara uručeno je Danijelu Vuksanoviću (eBrcko). Nagrada za dugogodišnjeg sportskog radnika pripala je Izetu Bandi dok je Smail Pezerović iz ŽOK „Bimal Jedinstvo“ Brčko izabran za najuspješnijeg trenera.

Nagrade i priznanja najboljim sportistima pored žirija uručio je i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević.

Manifestacija je održana u okviru obilježavanja 22. godine Brčko distrikta BiH.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.