SPORTISTA ANONIMNO DAO POLA MILIONA EVRA ZA MALOG VUKANA

Jedan srpski sportista uplatio je sumu od pola miliona evra za liječenje malog Vukana Stoiljkovića.
Sportista velikog srca insistirao je da ostane anoniman uz obrazloženje da je ovaj humani gest bio “od srca” a ne zbog publiciteta. Ovo je prva velika donacija za malog Vukana koji boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) a koja mu je dijagnostikovana kada je imao šest meseci.
On je veliki čovjek za našu porodicu, promijenio je tok cijele akcije. Uz ostatak ljudi koji su do sada pomagali, učinio je mnogo da spasimo Vukana – rekla je Vukanova majka Ivana za “Novosti”.
Malom Vukanu nedostaje još oko 950.000 evra kako bi mogao da primi najskuplji lijek na svijetu i dobije priliku da živi normalno.
U Vukanovom rodnom Vranju gotovo svakodnevno organizuju se najrazličitije akcije za prikupljanje novca za malog Vukana, a i kutije u koje građani mogu postaviti svoj prilog raspoređene su u velikom broju objekata u gradu.
Ipak, sav novac još uvek nije prikupljen.
Iz bolnice Bethesda u Budimpešti Vukanovim roditeljima je prije par dana javljeno da postoji jedan slobodan termin za prijem u bolnicu 18. maja. Zbog trenutnog Vukanovog stanja bilo bi najbolje iskoristiti taj termin.

/Agencije/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.