POČELA REKONSTRUKCIJA ULICA I PUTEVA NA PODRUČJU DISTRIKTA

U ulicama Vuka Karadžića i Dušana Vasiljeva u Brčkom danas je počela njihova rekonstrukcija čime je ozvaničen početak građevinskih radova na području distrikta.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je obišao radove, rekao je da će značajan dio tih radova biti obavljen na području grada, kao i na važnijim magistralnim dionicama.

“S obzirom da je uže gradsko jezgro prethodnih godina bilo zapostavljeno kada su u pitanju ovi kapitalni projekti, na ovaj način ćemo ispraviti i tu anomaliju. Na osnovu skupštinske odluke, za poslove rekonstrukcije, sanacije i za izgradnju ulica i kružnih tokova za 2022. godinu izdvojeno 4.300.000 KM”, istakao je Milić.

On kaže da neće biti zapostavljen ni najstariji dio grada, te da će se u saradnji sa Komisijom za zaštitu istorijskih spomenika BiH raditi na uređenju kulturno-istorijskih spomenika koji su dio ovog regulacionog plana, što podrazumijeva obnovu zadužbine Krsmanovića u gradskom naselju Srpska Varoš.

Direktor Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Vlado Jevtić rekao je da je ove godine planirana realizacija dvadeset šest projekata iz oblasti putne infrastrukture, od kojih se dvadeset odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju puteva, dva projekta se odnose na izgradnju kružnih tokova i to na ulazu u naselje “Eš” i kod gradskog stadiona, u naseljima Gorice i Gredice radiće se na izgradnji dva autobuska stajališta, te će na dvije raskrsnice u naseljima Četvrti jul i Brka biti postavljeni semafori.

Jevtić je napomenuo da su ukupni troškovi održavanja i izgradnje, rekonstrukcije i sanacije putne infrastrukture za ovu godinu, Javnog preduzeća “Putevi Brčko”, veći od 9.000.000 KM.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.