SKENLAN: UBRZATI NAPORE ZA DOBRU UPRAVU I BORBU PROTIV KORUPCIJE

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan i zamjenik šefa misije Ambasade SAD Debora Menuti razgovarali su danas sa rukovodstvom Vlade i Skupštine distrikta o koracima kako što brže uvesti u praksu politiku nulte tolerancije prema korupciji.

Ovo podrazumijeva intenzivniji policijski rad i procesuiranje djela korupcije sa jasnom porukom da se zakon jednako odnosi na sve, saopšteno je iz OHR-a.

Iz OHR-a su naveli da to podrazumijeva i preduzimanje zakonodavnih mjera i sprovođenje strukturalnih promjena da bi se osiguralo da javna administracija u distriktu i javna preduzeća pružaju brze, transparentne i kvalitetne usluge građanima, te da se njihov rad ne podriva imenovanjima zasnovanim na vezama i nepotizmu.

Skenlan je pohvalio formiranje Vijeća nacionalnih manjina distrikta, budući da će ono igrati ključnu ulogu u unapređenju političkog, ekonomskog i društvenog statusa nacionalnih manjina u distriktu.

Skenlan je istakao da će ovo tijelo obezbijediti da Brčko bude istinski inkluzivna zajednica za sve njegove stanovnike na osnovu evropske prakse dobre uprave.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.