BRČANSKA VLADA OŠTRO OSUDILA BAHATOST PRAVOSUDNE KOMISIJE

  Informacija da je Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH zatražila od nadležnog Odjeljenja u brčanskoj Vladi objavu tendera za nabavku „potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć“ izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem.
   Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopšte usudio da raspiše javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantujemo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH.
 Podsjećamo javnost da se vlast u Brčkom kao i u svim ostalim demokratskim društvima dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i Budžet Brčko distrikta BiH. 
 Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčko distriktu BiH imaju svoj dio budžeta kojim raspolaže na način kako to zakon nalaže.
 Nažalost, neki su zloupotrijebili svoja ovlašćenja i posegli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regionu.
  Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji koja je nosilac ovog tendera ,očigledno nemaju nikakakvu empatiju prema kolegama i koleginicama sa kojima zajedno zarađuju za život. Uz to,njihova mjesečna primanja su daleko iznad prosjeka u Brčko distriktu BiH.
  Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reaguju i odmah ponište ovaj sramni tender.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.