Prikupljanje leševa životinja u Vučilovcu

U poplavljenom naselju Vučilovac u Brčko distriktu danas popodne počelo je prikupljanje leševa uginulih životinja koje će, u skladu sa ranijim dogovorom, biti prevezene u kafileriju u Inđiji, u Srbiji.

Šef Inspektorata Brčko distrikta Senada Garić, koja rukovodi ovom akcijom, rekla je da u prikupljanju leševa učestvuje više desetina opremljenih radnika koji su pod nadzorom veterinarskih inspektora i veterinara iz Veterinarske službe distrikta.

“Leševi životinja izvlače se čamcima do nasipa u Krepšiću, odakle se traktorima prevoze do puta Brčko – Lončari, gdje se utovaraju u kamione obložene specijalnom folijom. Odatle će kontingent biti otpremljen u Inđiju u Srbiji”, rekla je novinarima Garićeva.

Ona za sada nije mogla precizirati o kom broju uginulih žiovotinja je riječ.

Sinoć je prosječen nasip koji je štitio Krepšić od rijeke Tinje i nakon toga voda iz tog poplavljenog sela počela je brže da se izliva u rijeku.

Predsjednik Mjesne zajednice Krepšić Pero Popović rekao je Srni da se pomno prati vodostaj i da je od sinoć do danas popodne nivo vode u poplavljenom Krepšiću smanjen za 15 centimetara.

Očekuje se da će se povući i nivo vode u susjednom Vučilovcu, kao i u ostalim selima u susjednoj Posavskoj županiji i Lončarima u Srpskoj.

Ekipe u Vučilovcu rade na osposobljavanju napojnog trafoa na crpnoj stanici, da bi se tri pumpe ogromne snage mogle ponovo staviti u pogon za prebacivanje vode sa poplavljenog područja u Savu, što će dodatno ubrzati oticanje vode sa poplavljenih područja iz distrikta i Posavske županije.
/Agencije/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.