Prioritet je čišćenje i dezinfekcija poplavljenih kuća

 

Čišćenje i dezinfekcija kuća u naseljima Brčko distrikta gdje se voda povukla prioritet je u aktivnostima na otklanjanju šteta od poplava, izjavio je danas gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

On je novinarima danas, nakon vanredne sjednice Vlade distrikta, rekao da je u toku čišćenje domaćinstava i priprema za dezinfekciju, te da se nastoji održati stabilna higijensko-epidemiološka situacija.

Domić je rekao da će biti odgođeno postavljanje pontonskog mosta preko rijeke Tinje na magistralnom putu Brčko – Lončari, dok se voda sa te lokacije ne povuče u rijeku.

Šef vladinog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu DŽevdet Šahović predložio je da se, prije početka radova na sanaciji klizišta, izvrši analiza zemljišta na tim lokacijama.

Šef Odjeljenja Vlade za javne poslove Svjetlana Čivčić navela je da je u poplavama oštećeno 12 odsto od ukupno 382 kilometra puteva, koliko ih je registrovano na području distrikta.

Vlada Brčko distrikta danas je donijela zaključak da organizacija Crvenog krsta u distriktu uputi zahtjev Crvenom krstu BiH da se iz ukupne količine prikupljene materijalne pomoći i doniranih novčanih sredstava distriktu isporučuje 10 odsto, jer je ova lokalna zajednica pretrpjela ogromne štete na stambenim i privrednim objektima, infrastrukturi i agraru.

Na sjednici je brčanska izvršna vlast dala zaduženja komisijama koje će vršiti procjene štete od poplava na području distrikta.

/agencije/

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.