LUKAČ: ĆULUM NAJBOLJI IZBOR, OČEKUJEM BOLJU SARADNJU SA SIPOM

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da očekuje da će Darko Ćulum biti što prije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, ocijenivši da je on najbolji izbor.
“Riječ je o kadru sa najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma, očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i Sipe, a samim tim i više zajedničkih akcija s ciljem bezbjednosti naših građana koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou”, rekao je Lukač za “Glas Srpske”.

Nakon isteka mandata Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić predložio je Ćuluma za novog direktora Sipe.

Radončić je rekao da je stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da za direktora Sipe bude izabran Stanić, te nakon konsultacija sa parlamentarnom većinom donio odluku da predloži Ćuluma čije je imenovanje u proceduri.

Stanić posljednjih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma, a od kada je napustio Sipu tom agencijom rukovodi zamjenik direktora Đuro Knežević.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.