МАСОВНА ХАПШЕЊА УЧЕСНИКА ЛИТИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ (ВИДЕО)

Ратка, мајка посланика опозиционог Демократског фронта (ДФ) у црногорском парламенту Милана Кнежевића и његов брат од стрица Горан ухапшени су рано јутрос, саопштила је Управа полиције. Осим њих, ухапшено је још 15 особа.

Кнежевић је потврдио вијест и каже да су ухапшени чланови ДФ-а у Зети.

Како је саопштено из Управе полиције, њихови службеници су јутрос, поступајући на основу наредбе надлежног суда, извршили претресе на 17 локација, саопштено је из Управе полиције.

- Полиција је приликом предузимања тих радњи пронашла и привремено одузела оружје у илегалном посједу, пушку и два пиштоља, одређену количину муниције, средства комуникације и друге ствари и предмете – саопштено је из Управе полиције.

Одузете ствари и предмети биће предмет форензичких вјештачења.

У службене просторије Центра безбједности Подгорица доведено је 16 лица, међу којима је и Р.К. (68), која је приликом предузимања службене радње претрес стана и других просторија ометала и омаловажавала службенике полиције, пренијела је РТЦГ.

- Р.К. је лишена слободе због почињеног прекршаја из Члана 11 Закона о јавном реду и миру и биће у законском року приведена на саслушање код надлежног судије за прекршаје – саопштено је из Управе полиције.

Како наводе у саопштењу, у току је криминалистичка обрада свих доведених, а у сарадњи са надлежним државним органима сва лица за која се стекну услови прекршајне или кривичне одговорности, биће процесуирана у складу са законом.

VIDEO https://youtu.be/38H08un7pvY

/РТРС/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.