POKUŠALI IZAĆI IZ BiH SA KRIVOTVORENIM DOKUMENTIMA

Pripadnici Granične policije otkrili su na sarajevskom aerodromu krivotvorenu putnu ispravu Izraela kod žene iz Turske.
Iz Granične policije BiH saopšteno je da je žena pokušala da izađe iz BiH, letom za Štutgart.

Žena nije posjedovalo identifikacione dokumente na osnovu kojih bi se utvrdio identitet, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavila je da dolazi iz Turske.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, njoj je odbijen izlazak iz BiH, te je predata pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Granične policije su u subotu, 1. februara, na graničnom prelazu Gradiška uhapsili stranog državljanina nakon što je pokušao izaći iz BiH sa krivotvorenom putnom ispravom Velike Britanije, za koju je dodatnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Uhapšeni nije posjedovao identifikacione dokumente, a izjavio je da dolazi iz Pakistana.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Uhapšeni je predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, a krivotvorena dokumenta su privremeno oduzeta.

Pripadnici Granične policije juče su na graničnom prelazu Gradiška uhapisli državljanina BiH čiji su inicijali N.K./24/, jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krivotvorenje novca. On će u toku dana biti predat nadležnom organu.

Prilikom ulaska u BiH juče je na graničnom prelazu Rača uhapšen muškarac D.K. /44/, jer ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na ulazu u BiH, na prelazu Gorica, uhapšen je državljanin Hrvatske čiji su inicijali G.N. /54/ , nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Derventa raspisala potjernicu zbog krivičnog djela paljevina. On predat je službenicima Policijske stanice Derventa.

Na aerodromu Sarajevo uhapšen je pedesetogodišnji državljanin BiH N.K. za kojim je Policijska stanica Živinice raspisala potjernicu zbog krivičnog djela krađa. On je kontrolisan na letu iz Istanbula i predat službenicima Policijske stanice Živinice.

Na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Brod uhapšen je državljanin BiH D.K. /29/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Srebreniku zbog krivičnog djela teža povreda. On je predat službenicima Sudske policije Odžak.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.