NAJVEĆI “ZLOČIN” NOVAKA ĐOKOVIĆA

Novak Đoković je žrtva činjenice da ga teniski navijači, koji su se davno opredijelili između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, smatraju uljezom u teniskom vrhu, bez obzira na njegove titule, piše na portalu “Tenis 365”.
Novinar Kevin Palmer, nakon osme Đokovićeve tutule na Australijen openu i 17. u karijeri, analizira Đokovićevu tenisku sudbinu i napominje da je Novak bio dobrodošao kao treći dok je gubio mečeve od Federera i Nadala i dok im je sa smiješkom čestitao na mreži poslije mečeva.
Međutim, kada je počeo da ih pobjeđuje, stvari su se promijenile i postao je nepopularan među velikim brojem fanova švajcarskog i španskog tenisera.
U analizi pod naslovom “Zašto većina teniskih fanova neće oprostiti Đokoviću najveći `zločin`”, odnosno činjenicu da se umiješao u borbu za najvećeg tenisera ikada, koja je bila rezervisana za Federera i Nadala, autor podsjeća da je u svim mečevima sa njima publika bila protiv Novaka.
To se dešava i u mečevima u kojima nema njihovih miljenika, poput posljednjeg finala Australijen opena, kada je na samom kraju veliki broj gledalaca zadovoljno propratio situaciju u kojoj je Đoković promašio prvi servis.
Palmer napominje da nije od pomoći ni Novakov “agresivni govor tijela” poput obraćanja glavnom sudiji posljednjeg finala.
Novak je, bijesan zbog opomene za prekoračenje vremena za servis, a onda i oduzimanja prvog servisa, što ga je odvelo u poraz u tom setu, u prolazu potapšao po nogama glavnog sudiju i rekao mu da je tim postupkom “postao slavan”.
Pitanje je, navodi se u tekstu, da li bi i Federer i Nadal bili kažnjeni na način na koji je kažnjen Đoković.
Novak Đoković je veliki ambasador tenisa, mnogo radi u humanitarnim stvarima, pokazuje profesionalizam, ali najviše što će imati u očima publike jeste – “bronzana medalja”.
Čak i ako osvoji najviše grend slemova, najpopularniji teniser svih vremena ostaće Federer, drugi će biti Nadal, a treći mjesto je namijenjeno bilo kome ko igra protiv Đokovića.
Kakva brutalna presuda za igrača koji je tako mnogo ostvario, zaključuje Palmer.

/srna/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.