ZAHVALNOST BEOGRADU ZA VRAĆANJE KANAĐANA IZ SRBIJE I BiH

Kanadska Ambasada u Beogradu zahvalila je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću za podršku u vraćanju u Kanadu 101 državljanina te zemlje iz Srbije, BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Ambasador Kanade u Srbiji Keti Čaba istakla je u pismu zahvalnosti da je
vraćanja Kanađana u nedjelju, 5. aprila, bila kompleksna i zahtjevna operacija koja je podrazumijevala ne samo evakuaciju Kanađana koji se nalaze na teritoriji Srbije već i Kanađana koji se nalaze u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Kako je navela Čaba, oni su na beogradski aerodrom prebačeni autobusima za vrijeme policijskog časa i napustili su Srbiju prema planu, a sada su svi u obaveznom karantinu u Kanadi, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

“Drago nam je i da smo bili u mogućnosti da čarter letom Er Srbije na liniji Beograd-Frankfurt vratimo veliki broj državljana Srbije koji su bili zaglavljeni u inostranstvu i vratili se letom iz Frankfurta 5. aprila”, navela je Čaba.

Ona je istakla da je ova operacija repatrijacije dobar primjer vrste saradnje koja je moguća kada svi rade zajedno u borbi protiv uticaja virusa korona na zemlje, društva i narod.

/Srna/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.