СП БРЧКО – БАХАТА ДИСКРИМИНАЦИЈА УГОСТИТЕЉА

Наредбом Кризног штаба од 19.05. угоститељи у Брчко дистрикту БиХ изложени су су срамотној и очигледној дискриминацији.

Бахатост у одлучивању по мјери појединих привилегованих власника угоститељских објеката данас је више него очигледна, јер се наредба о забрани рада не односи на објекте који организују матуре и свадбе.

И док су у мањим угоститељским објектима и даље на снази забране организовања живих свирки, а свадбе ријетко ко и организује у овом периоду исто не важи и за организовање прослава матура.

Треба ли навести једини хотел у граду у ком се више од деценију организују матуре?!

Довољно је погледати коментаре на локалним порталима. Грађани али и угоститељи свјесни су очигледног неопатизма и одлука које се доносе по мјери и интересу појединца.

И да додам. Нисам против прославе матуре. Искрено жао ми је генерација који ће добар дио школовања али и матуру памтити по корона вирусу. До мене су дошле информације да ће и сама матурална вече бити специфична. Музика да али без плеса и кретања кроз салу. Дио ученика једне средње школе није желио да слави матуру на такав начин али им је и ту сугерисано да се не буне да не би били санкционисани.

Као посланик испред посланичког клуба СП који је добио највише појединачних гласова на протеклим изборима, те као грађанин осјећам дужност да још једном укажем на бахатост у доношењу одлука и злоупотребу епидемије у сврху стварања нереалне конкуренције у угоститељству као грани која тренутно запошљава велики број наших суграђана у реалном сектору.

Зоран Кокановић
ПРЕДСЈЕДНИК ОО СП БРЧКО

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.