U TEŠKIM USLOVIMA SRPSKA POVEĆALA PLATE RADNICIMA

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska u neočekivani i teškim uslovima povećala plate radnicima i ima najveću zagarantovanu platu u regionu.

Dodik je naveo da Republika Srpska ne oporezuje 700 KM plata, što bi trebalo da bude stimulativno za poslodavce, investitore i sve druge koji dolaze ovdje da rade.

Nakon što je juče u parlamentu Srpske usvojeno šest zakona kojima se povećavaju plate u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, pravosuđu i policiji, Dodik je rekao da je novina to što su kroz neoporezivi dio plate stvorili mogućnost da radnici u realnom sektoru, odnosno u privatnim preduzećima imaju dobiju neko povećanje.

“Vjerujem da će i poslodavci tome pridodati nešto i da će to biti na zadovoljstvo svih”, izjavio je Dodik novinarima.

On je podsjetio da su zdravstvenim radnicima plate povećane prošle i ove godine, a da su na početku godine povećane i penzije.

Za činjenicu da su set zakona o povećanju plata, pored skupštinske većine, podržali i poslanici opozicije, Dodik rekao da je to očigledno da je u pitanju nezaobilazna tema od životnog značaja.

“Ima onih koji uvijek kažu moglo je više. Volio bih da je ovo hiljadu odsto, ali nije, ne može. Ono što radimo je da u okviru realnih potencijala to obezbijedimo”, zaključio je Dodik.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.