DJEVOJKA UBIJENA JER JE ODBILA UGOVORENI BRAK

Italijanska javnost sa velikom pažnjom prati potragu za djevojkom, pakistanskog porijekla, Saman Abas, koja je nestala prije mjeseca dana.

Slučaj se našao u centru pažnje italijanskih medija zato što se strahuje da je 18-godišnja devojka ubijena, jer se opirala ugovorenom braku.

Otac nestale djevojke tvrdi da mu je kćerka živa i da je pobjegla kod rođaka u Belgiji.

Tužilaštvo je, međutim, optužnicu za ubistvo podiglo protiv roditelja djevojke, ujaka i dvojice rođaka.

Ako se navodi optužnice pokažu tačnim, to ne bi bio prvi slučaj da roditelji imigranti presuđuju djeci koja odbijaju da se povinuju zakonima zemlje porijekla.

Pored tužilaštva i policije, u slučaj su uključene i razne organizacije za zašitu ljudskih prava i posebno za zaštitu žena, a cijeli slučaj pokrenuo je ponovo rasprave o prilagođavanju i asimilaciji stranaca u italijansko društvo.

Na jednom snimku sigurnosne kamere, na kome je djevojka posljednji put viđena živa, 29. aprila, ona je u pratnji ujaka i dvojice rođaka izašla iz kuće, ali se kući nikada nije vratila.

Drugi snimak pokazuje tri muškarca koji su se noću, u opremi za rad i sa alatom, uputili iz kuće roditelja nestale djevojke prema njivama.

Roditelji i rođaci su osumnjičeni da su djevojku ubili, a tijelo sakrili.

Dvojica od troje rođaka sa snimka nadzornih kamera su uhapšeni u Francuskoj, po međunarodnoj potjernici, dok su pokušavali da se prebace u Španiju.

Roditelji nestale djevojke su iznenada otputovali u Pakistan i za sada se sa njima komunicira telefonski.

/Agencije/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.