U NAPADU NA MINISTRA UBIJENI NJEGOVA ĆERKA I VOZAČ

Napadači su zasuli kišom metaka automobil u kome je bio ministar Vlade Ugande, u pokušaju atentata, i ubili njegovu ćerku i vozača, dok je ministar ranjen, rekla je portparol vojske.

Četiri napadača na motociklima otvorila su vatru na automobil u kome je bio general Katumba Vamala, ministar rada i saobraćaja, u predgrađu Kampale Kijasasiju, javila je lokalna televizijska stanica NBS.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije izrešetanog automobila i krvi.

“Dogodila se pucnjava, ministar je ranjen i prebačen u bolnicu. Vozač je ubijen”, rekla je Rojtersu portparol vojske Flavija Bjekvaso.

Poslanik Kris Barjomunsi rekao je da je ministar zadobio povrede na oba ramena, prenosi NBS. Isti izvor navodi da je ćerka ministra, koja je bila u kolima, ubijena.

Posljednjih godina bilo je više neriješenih atentata i misterioznih pogibija i smrtnih slučajeva u vezi sa visoko rangiranim zvaničnicima, što je izazvalo spekulacije o počiniocima i njihovim motivima.

Među žrtvama su jedan poslanik, viši policajac, javni tužilac, više starijih muslimanskih lidera i drugi. Većinu ubistava počinila su lica na motociklima.

Posljednji incident dogodio se u istom predgrađu u kome je 2017. godine ubijen u kiši metaka viši policijski zvaničnik Feliks Kavesa. On je ubijen zajedno sa svojim tjelohraniteljem i vozačem.

Vamala potiče iz Bagande, navjeće etničke grupe u zemlji.

/SRNA-Rojters/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.