BRČKO: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BLAŽEVIĆA

Sudija za prethodno saslušanje potvrdio je u cjelosti optužnicu koju je Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo protiv Slavka Blaževića (58) zbog sumnje da je prije održavanja lokalnih izbora 2020. godine u ovom gradu pripremao izvršenje krivičnog djela prevare pri glasanju.

Blažević je, kako je saopšteno iz Tužilaštva,  optužen da je pribavljanjem ličnih dokumenata većeg broja lica i njihovim prijavljivanjem za glasanje iz Hrvatske i Srbije stvarao uslove za izvršenje tog krivičnog djela fiktivnim glasanjem iz inostranstva.

„Tužilaštvo Distrikta optužilo je Blaževića da je u namjeri da na prevaran način obezbijedi glasove za kćerku, koja je tada bila poslanik u Skupštini Distrikta s ponovnom kandidaturom na tu funkciju, prijavio više građana za glasanje iz inostranstva. Blaževiću je stavljeno na teret da je od većeg broja lica s prebivalištem u distriktu Brčko pribavio kopije ličnih dokumenata, te ih prijavio na adrese u Hrvatskoj i Srbiji radi glasanja putem pošte. Na osnovu toga Centralna izborna komisija BiH je na listu registriranih za glasanje izvan BiH upisala petnaestoro lica, dok je za šestoro prijavljenih odbila prijave“, navodi se u optužnici, čiji dio u saopštenju prenosi Tužilaštvo.

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.