USVOJEN PRAVILNIK O DODJELI SREDSTAVA UDRUŽENJIMA I FONDACIJAMA

Vlada Brčko distrikta usvojila je  danas Pravilnik o dodjeli sredstava iz budžeta udruženjima, fondacijama, drugim pravnim i fizičkim licima u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

Šef Odjeljenja Pero Gudeljević kaže da su time stečeni preduslovi za raspisivanje javnog poziva.

„U proteklom periodu izvršena je edukacija članova komisije koja će biti na raspolaganju i pomoći će svim korisnicima ovih sredstava da projektuju programe kako bi mogli sudjelovati u raspodjeli tih sredstava.  U narednom periodu ćemo organizovati edukaciju i za predstavnike tih udruženja, kako bi se na jedinstven način svi mogli pravilno napisati te projekte i programe, a komisija evaluirati i završiti  postupak“, rekao je Gudeljević.

Vlada u Brčkom usvojila je danas i Pravilnik o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa udruženja, fondacija i drugih pravnih i fizičkih lica od strane Odjeljenja za stručne i administrativne poslove.

Šef resornog odjeljenja Nedim Hamzabegović  rekao je da Pravilnik treba na transparentan način da reguliše trošenje sredstava namijenjenih za javne pozive koji su od općih interesa za Brčko distrikt.

Pravilnik će stupiti na snagu nakon objavljivanja u Službenom glasniku, a nakon toga Odjeljenje za stručne i administrativne poslove kao i druga odjeljenja imaju obavezu da raspišu javni poziv. Raspisivanje javnog poziva očekuje najdalje do polovine juna.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.