POČELO “ŠAMAČKO LJETO”, DVA MJESECA UZ BROJNE DOGAĐAJE

Manifestacija “Šamačko ljeto” počela je danas, a obuhvatiće niz kulturnih i sportskih događaja do svog završetka 14. avgusta.

Organizatori ove, četvrte po redu manifestacije, su Centar za kulturu i opština Šamac, čiji su predstavnici danas na konferenciji za novinare predstavili šta sve u naredna dva mjeseca očekuje Šamčane.

Direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević je izdvojila radionice za djecu, koje počinju danas i u okviru kojih će polaznici proći kroz različite oblasti kao što su slikarstvo, dječija književnost, muzika, engleski jezik.

Ona je navela i da će 18. juna na Keju biti organizovana žurka, da u julu slijedi rok koncert, a u avgustu koncert violine i klavira, dok je od sportskih događaja izdvojila turnir u odbojci na pijesku.

Blagojevićeva je najavila i fišijadu, književne promocije savremenih autora, izložbu slika akademskog slikara Branimira Maksimovića i niz drugih događaja.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da im je cilj ponude što veći broj sadržaja iz oblasti kulture, sporta i umjetnosti, te pojasnio da će Kej biti centralno mjesto gdje će se održavati brojne manifestacije, a jedan dio aktivnosti će biti na gradskom trgu, bazenima i u Obudovcu.

Za narednu sedmicu je najavio sastanak sa ugostiteljima, te predstavnicima Policijske stanice, resornog odjeljenja i Centra za kulturu da bi na što kvalitetniji i precizniji način kompletirali raznovrsnu ugostiteljsku i turističku ponudu.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.