НАСТУПНА ПОСЈЕТА КОМАНДАНТА ЕУФОР-а У БИХ БРЧКО ДИСТРИКТУ БиХ

Представници извршне и законодавне власти Брчко дистрикта БиХ састали су се данас у Градској вијећници са командантом Снага Европске уније (ЕУФОР) у Босни и Херцеговини (БиХ) генералом-мајором Александером Плацером (Alexander Platzer).

У име Дистрикта састанку су присуствовали градоначелник Есед Кадрић, замјеник градоначелника Анто Домић, предсједник Скупштине Синиша Милић и замјеник предсједника Скупштине Иво Филиповић. Састанку је присуствовао и први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мајкл Сканлан (Michael Scanlan).

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић истакао је да је Брчко дистрикт БиХ, у складу са својим надлежностима, опредијељен за очување политичке, економске, финансијске али и безбједносне стабилности ове локалне заједнице посебно наглашавајући значај борбе против корупције те навео да институције Дистрикта на свим пољима активно раде и међусобно сарађују.

У томе, како је истакао градоначелник Кадрић, доприноси и добра сарадња како с ЕУФОР-ом тако и са свим другим међународним институцијама и организацијама у БиХ.

Командант ЕУФОР-а генерал-мајор Плацер захвалио се званичницима Брчко дистрикта БиХ на најновијим информацијама о питањима безбједности и развоју Дистрикта.

Истакао је да је поносан на континуирану сарадњу са дистриктом Брчко и нагласио посвећеност ЕУФОР-а да настави доприносити сигурном и стабилном окружењу у Дистрикту и читавој Босни и Херцеговини.

Супервизор је поздравио чињеницу да је Брчко дистрикт БиХ на прво мјесто ставио безбједно и мирно окружење за све његове становнике, што је важан предуслов за развој и напредак ове заједнице.

„У том смислу, политика нулте толеранције према корупцији, покровитељству и злоупотреби јавних ресурса има централно мјесто. Рад полиције у новој и модерној згради, усвајање Закона о спречавању сукоба интереса и успостава Уреда за борбу против корупције су знакови да Дистрикт и његови партнери ове циљеве сматрају приоритетима“, рекао је први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мајкл Сканлан.

Учесници састанка су изразили спремност за даљу сарадњу између Брчко дистрикта БиХ и ЕУФОР-а, која је до сада, како су навели, увијек била успјешна.

 

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.