SUTRA VEOMA TOPLO I SPARNO, TEMPERATURA DO 36 STEPENI

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano, veoma toplo i sparno vrijeme sa temperaturom od do 31, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.
Ujutru i tokom dana biće sunčano i veoma toplo uz malu oblačnost u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne biće promjenljivo oblačno i vruće, ponegdje i sparno. Uslova za slabe i kratkotrajne pljuskove biće na jugozapadu Krajine, a uveče i u noći na ponedjeljak u Semberiji i donjem Podrinju.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera, u Hercegovini jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak, 21. juna ujutru i tokom dana biće sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost u većini predjela. Poslije podne nestabilno i jači razvoj oblaka od centralnih krajeva ka istoku i sjeveroistoku, što će usloviti grmljavinske nepogode i pljuskove, lokalno i moguću pojavu grada.

Najviša dnevna temperatura biće od 29 do 34, na jugu i sjeveru oko 38 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 22. juna, u toku noći toplo, na sjeveru i jugu tropska noć. Ujutru i tokom dana sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost. Poslije podne u centralnim krajevima i na planinama biće uslova za kratkotrajne pljuskove, uveče i tokom noći na sjeverozapadu.

Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na jugu i sjeveru oko 38 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 23. juna, ujutru i tokom dana sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost, preije podne na istoku mogući prolazni pljuskovi. Popodne promjenljivo oblačno, vruće i sparno.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35, na jugu i sjeveru do 39 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha danas u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Čemerno 23, Han Pijesak i Ivan-sedlo 24, Sokolac i Gacko 26, Mrkonjić Grad i Srebrenica 29, Zvornik, Gradačac, Neum, Sarajevo i Tuzla 30, Bileća i Novi Grad 31, Bijeljina, Doboj, Trebinje i Zenica 32, Banjaluka i Prijedor 33, te Mostar 35 stepeni Celzijusovih.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.