БРЧКО: ГРАДОНАЧЕЛНИК СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО НЕКАДАШЊЕ ИЗЛЕТИШТЕ „ФАЗАНЕРИЈА“

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић данас је са својим сарадницима обишао некада познато излетиште у Брчком „Фазанерија“ и заједно са представницима Удружења „Еко Тим Фазанерија“ Брчко разговарао о могућностима поновног стављања овог подручја на коришћење грађанима Дистрикта.

Градоначелник је у разговору истакао да „Фазанерија“ има велики потенцијал и да ће се предано радити на уређењу овог дијела.

„Ми смо се одазвали на позив Удружења ‘Еко Тим Фазанерија’ које посвећено и предано ради на чишћењу овог подручја. Ово подручје је некада било познато мјесто на којем су долазили и познати људи у пријератном времену. Сагледаћемо могућности како бисмо вратили стари сјај овом простору које се налази близу града и како би га ставили у функцију на коришћење грађанима Дистрикта. Такође, сагледаћемо и могућност да израдимо један и урбанистички пројекат да видимо да ли има интереса и за приватне инвеститоре како бисмо успоставили и неко ловиште како је то некада и било уз одређене рекреативне и туристичке садржаје“, казао је Кадрић.

Предсједник удружења „Еко Тим Фазанерија“ Брчко Амел Мулаомеровић казао је да су с овим пројектом кренули самоиницијативно и да су у самом старту добили подршку дијаспоре, грађана Дистрикта као и градоначелника и институција у Влади Дистрикта.

„Замисли смо да на овом подручју буде и адреналински парк за дјецу, да урадимо пошумљавање, поставимо клупе, шадрване и сл. ‘Фазанерија', површине око 200 дунума је била затрпана отпадом и ми смо неке дијелове очистили. Тренутно постоји проблем око земљишта и надам се да ћемо тај проблем ријешити. Прије данашње посјете, ми смо били код градоначелника који нам је обећао сарадњу са институцијама око рјешавања парцела, имовинскоправних односа као и донацијску помоћ за клупе и сл. Надамо се да ћемо истрајати у нашим плановима, првенствено због ове наше омладине, дјеце“, нагласио је Мулаомеровић.

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.