SRBIJA: BOLNICE SE PUNE, MJERE SE NE POŠTUJU

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je u bolnicama sve više zaraženih virusom korona zbog čega Srbija, sa sadašnjim mjerama, ne smije da dočeka četvorocifrene brojeve inficiranih.
Kon je istakao da svakome mora da bude jasno da se društvo nije proslavilo sa poštovanjem protivpandemijskih mjera i da za to odgovornost treba da snose svi – i nadležni i oni koji ne poštuju mjere.

“Izvesnost neke kazne je nešto što bi trebalo da bude prioritet”, rekao je Kon za RTS i ocijenio da će se broj novootkrivenih slučajeva povećati, jer se to već dešava u 20 zemalja Evrope.

Prema njegovim riječima, postoje podaci koji uznemiruju i pokazuju da se u zemljama sa visokim procentom imunizacije pojavljuje određen broj hospitalizovanih koji su vakcinisani.

“To je posledica toga što dolazi do proboja imuniteta i kod vakcinisanih. Međutim, oni imaju daleko blažu kliničku sliku”, objasnio je Kon.

On je upozorio da čekanje i premišljanje o vakcinaciji postaje opasno, jer će produžiti epidemiju, a da nevakcinisanje mladih direktno nastavlja pandemiju.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.