BIH: GRANIČNA POLICIJA I SIPA DOBIJAJU 63 VOZILA I SPECIJALIZOVANU OPREMU

U Sarajevu će sutra biti održana ceremonija primopredaje donacije EU od 63 vozila i specijalizovane opreme za Graničnu policiju i Agenciju za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Graničnoj policiji BiH biće uručeni ključevi 35 kombija i 12 SUV vozila u vrijednosti više od tri miliona KM.

Osim toga, biće isporučena i dodatna oprema za nesmetano obavljanje zadataka, u skladu sa identifikovanim potrebama službenika.

“Ova donacija će znatno unaprijediti rad policijskih službenika i omogućiti im brže djelovanje i mobilniji rad na terenu”, saopšteno je iz Međunarodne organizacije za migracije /IOM/.

EU je Sipi obezbijedila 16 terenskih vozila i specijalizovane uniforme za službenike, čija je ukupna vrijednosti veća od 460.000 KM.

Sredstva za projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” su obezbijeđena kroz posebnu mjeru Instrumenta za pretpristupnu pomoć.

Projekat implementira IOM u partnerstvu sa UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice.

Nakon ceremonije medijima će se obratiti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, subregionalni koordinator za zapadni Balkan i šef Misije IOM-a u BiH Laura Lungaroti, direktor Granične policije BiH Zoran Galić i zamjenik direktora Sipe Đuro Knežević.

Konferencija za novinare biće održana u 14.00 časova u sjedištu Granične policije BiH, dok je uručenje ključeva za donirana vozila predviđeno u 14.45 časova.

/SRNA/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.