PORODICA BRALA MALINE, POJAVIO SE POSKOK, PA JE KERUŠA LENKA SPASILA VLASNICU

Keruša Lenka, rase belgijski ovčar Malinoa, pokazala je da je čovjekov vijeran prijatelj čak i po cijenu sopstvenog života. Kućni ljubimac je spasio svoju vlasnicu Slađanu Džamić ujeda poskoka u selu Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca.
Dok su Džamići brali maline na svom posjedu u žbunu je stajao sklupčan veliki poskok, koga Slađana nije primijetila, objavile su Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga.

Lenka se ispriječila ispred svoje vlasnice i počela da reži na zmiju. Gmizavac je psa ujeo za vilicu, ali vjerna i hrabra Lenka nije posustajala jer je imala samo jedan cilj – da spasi svoju gazdaricu.

Dok je Lenka sve vrijeme lajala i režala, zmiju je u žbun oterao Slađanin suprug. Pola sata nakon ujeda, vilica hrabre Lenke je otekla. Dobila je i povišenu temperaturu i drhtavicu.

Dva dana kasnije otok sa vilice vjerne Lenke se povukao.

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati podjednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama. Zanimljivo je pomenuti da je nedavno u istom malinjaku Lenka pronašla dva mala divlja zeca koje je čitav dan čuvala. Zečevi su nahranjeni i vrćeni u njihovo prirodno stanište.

/Agencije/

Comments are closed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.